Trendspaning på BETT-mässan 2015: 3D-skrivare dominerar

IMG_0438[1]

Mediacenter i Jönköpings län anordnar årligen en resa till London med besök på BETT-mässan (utbildning och teknik), kombinerat med olika studiebeök på skolor. Första studiebesöket var Bohunt, söder om London. Denna skola har lyckats förbättra sina resultat kraftigt, bl.a. genom att ha höga förväntningar på sina elever, låta drama, bild och dans få lika stort utrymme som t.ex. matematik och engelska, genom att göra eleverna delaktiga och låta dem visa upp vad de kan och genom att låta de tre orden respect, achieve och enjoy genomsyra verksamheten.

IMG_0431[1]

Hela skrivväggar och flexibla klassrum på Bohunt.

IMG_0436[1]

Green screen på Bohunt.

IMG_0476[1]

BETT-mässan dominerades av 3D-skrivare, men även symaskiner där man ritar sitt eget mönster och får det uppsytt. Här i kombination med elektronik, electric sewing.

IMG_0478[1]  IMG_0497[1]

Här kan man gå in i ett interaktivt rum och plötsligt befinna dig i en skyttegrav under första världskriget, besöka de gamla faraonerna eller varför inte en regnskog.

IMG_0467[1]IMG_0495[1]

I denna monter visades en innovation som har datamusfunktion och som du dessutom kan använda på alla underlag – väggar, bord, etc. genom att sätta en liten manick på fingret och vifta i luften. Framtiden är redan här…

IMG_0456[1]

Ett stort område på mässan hade också DIY och Fablab fått. Här visades olika DIY-kit upp.

En riktigt inspirerande resa som faktiskt pekar på att vi är på väg mot ett nytt sätt att lära som bygger mer på egna initiativ, att dela kunskaper med varandra och lära sig genom att konstruera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s